banner-beste-iptv-box

De beste IPTV box

Op deze pagina wordt naar onze mening de beste IPTV boxen weergegeven, deze pagina wordt regelmatig geüpdatet.

Wij hebben de keuze gebaseerd op prijs/kwaliteit, stabiliteit, eenvoud en klantenervaringen.
Het kan zijn dat jouw lievelingsbox of huidige box er niet tussen staat. Dit betekent niet dat de box niet goed is, maar dat we uit overwegingen andere IPTV boxen hebben gekozen.

Wij hebben ervoor gekozen om vijf boxen te kiezen als top 5,  de keuze wordt verantwoordt door een aantal punten te noemen per box.

Lees dit voordat jij een keuze maakt:

Voordat je een box kiest is het belangrijk om na te gaan wat jij wilt. Wil jij alleen TV kijken? Ga dan voor een Linux besturingssysteem, wil je naast IPTV ook apps downloaden? Ga dan voor een Android besturingssysteem.

5 Tips bij het kiezen van een IPTV box

 • Wil je alleen IPTV kijken zonder apps, met snellere laadtijd, ga dan voor een Linux box. (Aanrader hiervoor is de Z-Tron 4K)
 • Wil je draadloos TV ontvangen? Ga dan voor een Dual-Band WiFi box en neem eventueel een WiFi adapter erbij.
 • Als je van apps gebruik wilt maken, neem dan minimaal een 2 GB Ram ontvanger, met minimaal Android 7.
 • Bij het gebruik van apps, is een draadloze toetsenbord of air mouse sterk aangeraden.
 • Wil je content bekijken in 4K? Neem dan een 4K ontvanger die 60 frames per seconde ondersteunt.
  Een 4K @ 60 fps ontvanger loopt soepeler dan 4K op 30 fps.
  4K content is nauwelijks beschikbaar in IPTV, dit is dus alleen noodzakelijk als je je eigen 4K content hebt.
  Ook is het verstandig om de 4K ondersteuning aan te schaffen om klaar te zijn voor de toekomst.
top-5-tips-iptv-box

Android IPTV mediaspelers:

Android mediaspelers geven je de mogelijkheid om extra apps te gebruiken.
Hierdoor is het apparaat een stuk multifunctioneler en heb je toegang tot meer content.

Zo kun je apps gebruiken als Netflix, Plex, Kodi, YouTube, Twitch en meer.
Om volwaardig gebruik te maken van een Android box raden wij minimaal een 2GB Ram ontvanger aan.
Ook is de processor belangrijk, de meest gangbare processors zijn van Hisilicon en Amlogic. hierin zijn de hisilicon chipsets vaak krachtiger.

Wij hebben de Xsarius Q2 v2 als beste Android box.

android logo

Linux IPTV ontvangers

Linux IPTV ontvangers zijn gespecialiseerd in het kijken van IPTV.
Hierdoor zijn veel overbodige functies weggelaten en is het apparaat vaak sneller.

Wil je dus een ontvanger die alle TV functies ondersteunt zoals Live TV, EPG etc. en
sneller is dan een Android box, dan is een Linux ontvanger  aangeraden.
Daarbij zijn Linux TV boxen vaak simpeler te installeren.

Wij hebben de Z-Tron 4K TV Box als beste Linux box.

linux logo

Beste IPTV boxen
Met een box uit deze categorie zit je dus altijd goed voor IPTV. Deze boxen zijn het snelst en het stabielst tegen de juiste prijs/kwaliteitverhouding.  De boxen ondersteunen de functies die ze hebben goed. Er wordt hierbij gekeken naar zapsnelheid, stabiliteit, klantenervaringen en de kwaliteit van functies als opnemen, terugkijken etc.

onze-top-5-mediakoning

Swipe naar rechts of links om de producten te bekijken

Beste iptv box 2020 xsarius-q2-home-banner

Beste IPTV box 2020 – Onze keuze voor jou

De Xsarius Q2 V2 heeft met de goede specificaties en constante updates een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Deze ontvanger gaat hierdoor met de tijd mee en is hiermee en goede keuze bij het aanschaf van een nieuwe IPTV ontvanger.

Wij hebben voor de klanten de beste iptv box op de markt uitgezocht. Wij raden je aan om de Xsarius q2 v2 box te kopen. Dan heb je voor aankomende jaren geen problemen met het streamen van de content op jouw iptv box.

De Xsarius Q2 v2 beschik alle opties, apps en specificaties die je nodig.

De 5 beste IPTV Boxen

Xsarius Q2 V2

Hardware

De Xsarius Q2 V2 IPTV box is een complete ontvanger met constante updates. De box ondersteunt zowel bekabeld internet als Dual-Band WiFi, ook kun je het geheugen uitbreiden via een Micro-SD kaart als met een externe harde schijf via USB. Van zichzelf heeft het apparaat een ruime 16 GB interne geheugen. Deze functies geven goede streaming mogelijkheden over het internet, en maken het op meerdere manieren mogelijk om content op te nemen. De Q2 V2 maakt gebruik van een 2GB Ram werkgeheugen.

Besturingssysteem

Ook qua besturingssysteem is de TV ontvanger geoptimaliseerd. Geniet van een zeer moderne interface en download talloze apps als Netflix, Spotify, YouTube en meer. Deze applicaties zitten allemaal in de market en kun je met een druk op de knop installeren.

IPTV app

Tot slot de IPTV app, deze wordt contstant geupgrade, waardoor je niet achter loopt op de laatste ontwikkelingen. De applicatie heeft een nette intuïtieve interface, waardoor iedereen in huis deze app kan gebruiken. Stel bijvoorbeeld meerdere favorieten samen en wissel met gemak van Live TV en VOD/TV series. De boxen ondersteunen EPG, Live TV opnemen en programmeringen terugkijken.

Beeldkwaliteit

De Xsarius Q2 ondersteunt 4K beeldkwaliteit op 60 fps, hierdoor is de ontvanger klaar voor de toekomst en kun je de al beschikbare 4K content bekijken. De beelden worden efficiënt weergegeven in vloeiende lijnen.

Conclusie

Al bovengenoemde functies worden goed en stabiel ondersteunt door de ontvanger. Daarnaast is de ontvanger voordeliger dan andere ontvangers met dezelfde functies.

Gebruiksvriendelijke menu
Op de Xsarius Q2 vind je heel snel jouw favoriete programma’s series en zenders door het gemak
van de menu, die zeer overzichtelijk is.

Nummer #1 IPTV box 2020

Klik hier om het product te bekijken.

xsarius-q2-specificaties

Z-Tron 4K

Hardware

Wil je toch een Linux Box met krachtige hardware? Dan is de Z-Tron 4K jouw keuze. De ontvanger heeft namelijk een Hisilicon chipset (die normaal voor Android wordt gebruikt) op een Linux apparaat. Hierdoor vliegt de ontvanger door de menu heb je een high end apparaat tot jouw beschikking. De box heeft één USB 3.0 & 2.0 poort, 4K-ondersteuning en 1 GB Ram werkgeheugen.

Besturingssysteem

De Z-Tron 4K heeft een Linux besturingssysteem en werkt optimaal en snel door de krachtige hardware. De opstartsnelheid is sneller dan andere ontvangers en ook de zapsnelheid is hoog. De box is simpel in te stellen voor IPTV en heeft ook als extra functie een Netflix & YouTube applicatie ingebouwd. Voor een IPTV-only oplossing met eventueel deze apps is de Z-Tron 4K een aanrader de beste keuze.

IPTV app

De IPTV applicatie ondersteunt alle functies net zoals de Z-Tron HD variant goed en optimaal. Alleen is deze applicatie vele malen sneller door de krachtige chipset. Zo kun je snel schakelen tussen zenders, VOD & series. Als je een apparaat zoekt voor alleen IPTV is door de optimale snelheid de Z-Tron jouw keuze.

Beeldkwaliteit

De ontvanger ondersteunt vloeiend beeld tot wel 4K op 60fps. Door de Hisilicon chipset gaat dit soepel ook als je vooruitspoelt of terugkijkt.

Conclusie

De Z-Tron 4K staat tussen de lijst, omdat hij getest is als de beste Linux 4K IPTV box. De Hisilicon chipset zorgt ervoor dat het apparaat soepel en stabiel werkt. Daarbij heeft de ontvanger op het Linux apparaat een Netflix & YouTube applicatie die Web-based is, waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt.

Deze Linux met webapp combinatie zorgt voor een ultieme & stabiele IPTV kijkervaring.

 

Klik hier om het product te bekijken.

Formuler Z+ NEO

Hardware

De Formuler Z+ NEO is minimalistisch qua hardware. Alhoewel de ontvanger dezelfde krachtige Hisilicon processor heeft, maakt het gebruik van een 4 GB interne geheugen, geen interne WiFi module (je kunt wel een externe WiFi antenne gebruiken om draadloos internet te gebruiken). De ontvanger heeft een 1GB ram werkgeheugen en het interne geheugen is enkel uitbreidbaar via USB.

Besturingssysteem

De Z+ Neo is ook uitbreidbaar qua functies met een Android besturingssysteem. Via een Formuler eigen download je talloze apps die je kunt gebruiken op de box. Echter is dit apparaat meer gefocust op IPTV, waardoor de schakeling tussen apps minder is geoptimaliseerd.

IPTV App

De Formuler Z+ Neo maakt gebruik van dezelfde applicatie als de Formuler Z8. Deze applicatie functioneert optimaal met Live TV, VOD/TV Series, EPG, Opnemen/terugspoelen en meer. Daarbij heeft de My TV Online 2 app constante updates en steeds nieuwe functies.

Beeldkwaliteit

De Z+ Neo ondersteunt 4K op 60fps, de beeldkwaliteit wordt soepel weergegeven.

Conclusie

De hardware is minimalistisch met een 4GB interne geheugen en 1GB Ram geheugen. Dit zorgt ervoor dat het apparaat meer voor IPTV is dan voor Android.

Echter past de ontvanger prima tussen het lijstje “Beste IPTV boxen” door de betaalbaarheid. De Z+ Neo is de goedkoopste ontvanger met My TV Online V2. De vorige goedkope ontvangers (zoals de Z+ en Z Nano) hadden alleen de eerste versie van My TV Online. Daarnaast heeft deze ontvanger ook een krachtigere processor waardoor de IPTV app soepel draait.

Wil je dus een 2e of gewoon voordelig kastje? Dan is de Z+ NEO een uitstekende keuze.

 

Klik hier om het product te bekijken.

Formuler Z8

Hardware

De Formuler Z8 gebruikt een krachtige Hisilicon chipset, deze chipset is bekend van Huawei. Deze ontvanger heeft daarom een zeer krachtige rekenkracht en voert taken soepel uit. De ontvanger heeft daarnaast een Dual-Band WiFi internetmogelijkheid met een 1 Gbit lanpoort. De TV box heeft echter geen Micro-SD kaartsleuf maar wel een USB 3.0 poort, waardoor je een externe harde schijf kunt gebruiken. De ontvanger maakt ook gebruik van een ruime 16 GB interne geheugen en efficiënte 2GB Ram DDR4 werkgeugen.

Besturingssysteem

De Formuler Z8 draait op Android en heeft zojuist een Widevine update gehad. Hierdoor draait de ontvanger o.a. Netflix, Disney+ en YouTube op 4K. De ontvanger heeft net zoals de Xsarius Q2 een eigen app market die vol is met handige applicaties.

IPTV app

Formuler is bekend geworden om de My TV Online app, de Formuler Z8 heeft echter de geüpdatete versie, My TV Online 2. Deze applicatie is zeer krachtig en ondersteunt alle functies goed. Zo is het terugkijken en vooruitspoelen zeer soepel en is het instellen van het apparaat zeer eenvoudig. Deze applicatie is revolutionair en Formuler is hiermee een pionier geweest in het ontwikkelen van op maat gemaakte software voor IPTV.

Beeldkwaliteit

De Formuler Z8 heeft een uitstekend beeldkwaliteit van 4K met 60 fps. Door de krachtige chipset wordt dit beeld soepeler weergegeven en kun je snel schakelen tussen kanalen en content.

Conclusie

De Formuler Z8 is een high end ontvanger, alle functies van IPTV zijn geoptimaliseerd. Met constante updates en nieuwe & unieke toevoegingen is de ontvanger qua IPTV kijken uitstekend. Als Android TV box is de box prima te gebruiken voor extra apps, echter is hij niet hiervoor geoptimaliseerd

 

 

Klik hier om het product te bekijken.

Z-Tron

Hardware

Nu we aangekomen zijn bij goedkope & stabiele kastjes is het tijd om over de Z-Tron te praten. Deze ontvanger ondersteunt ALLE IPTV functies zoals: Live TV, opnemen/terugspoelen, EPG VOD & TV Series. Dat doet de ontvanger met een 2GB werkgeheugen en eenvoudige processor.

Besturingssysteem

Z-Tron maakt gebruik van een Linux besturingssysteem, hierdoor heb je geen talloze en (misschien wel) overbodige applicaties. Start de ontvanger op en de ontvanger is IPTV ready na instellen. De interface ziet er strak uit met een mooi design.

IPTV app

De IPTV app is overzichtelijk, simpel te gebruiken door iedereen en eenvoudig in te stellen. Bij het opstarten ben je gelijk in de IPTV menu en kun je gelijk kijken naar jouw lievelingscontent. De  applicatie ondersteunt zoals eerder gezegd alle bekende IPTV functies en werkt gewoon goed.

Beeldkwaliteit

De Z-Tron ondersteunt tot Full HD 60 fps beeldkwaliteit. Dit is voornamelijk omdat IPTV-zenders nog niet mainstream beschikbaar zijn in 4K. Hierdoor heb je met de Z-Tron genoeg qua beeldkwaliteit voor 99% van de servers.

Conclusie

De Z-Tron is een budgetvriendelijke ontvanger met specificaties net krachtig genoeg voor IPTV. De ontvanger is tussen de “Beste IPTV Box” lijst omdat hij gewoon goed en stabiel werkt, en dat voor een voordelige prijs.

 

 

 

Klik hier om het product te bekijken.

Waarom een IPTV box kopen bij Mediakoning in plaats van een goedkope Android box?

Wij zien dat onze klanten vaak op zoek gaan naar een goedkope Android box/ streamingkastje en deze zelf importeren. Deze ontvangers zijn echter niet geoptimaliseerd voor IPTV en hebben een minder goed werkende IPTV app nodig van een 3e partij. Hierdoor kun je veel problemen ervaren en mogelijk geen fijne kijkervaring hebben.

Als je een goedkope (android) box hebt gebruik je namelijk een IPTV emulator (namaak-app) van een IPTV kastje, of in een ander geval een m3u-player waardoor je niet altijd alle functies als terugkijken/ EPG (TV-gids) opnemen etc tot jouw beschikking hebt. Ook is de afstandsbediening niet afgesteld op de app.

IPTV kijken op een Android box

Wij zien vaak dat klanten toch nog voor een Android box gaan en ons dan raadplegen hoe ze deze toch kunnen gebruiken. Met de volgende apps kun je IPTV kijken op een goedkope android box:

 • STB emulator
 • Perfect player
 • GSE IPTV app
 • IPTV smarters

Zoals eerder gezegd, is een IPTV box vele malen gebruiksvriendelijker en heeft deze meer functies dan de apps.

Ben je dus op zoek naar een goed IPTV kastje? Dan hebben wij het werk al voor jou gedaan.

Android gebruiken op een IPTV box

Wij raden voor het gebruik van Android altijd een toetsenbord of air mouse aan. Hierdoor kun je makkelijker navigeren en typen, waardoor je bijvoorbeeld films, series & zoekopdrachten eenvoudig kunt invoeren in bijvoorbeeld Netflix of YouTube.

Mediakoning verkoopt geen IPTV abonnementen.

Vaak krijgen wij de vraag naar IPTV abonnementen. Mediakoning verkoopt geen IPTV abonnementen. De ontvangers worden dus ook zonder IPTV geleverd.

De waardering van www.mediakoning.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 473 reviews.