Gaming headset kopen?

Wil jij weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een gaming headset?
Op deze pagina hebben wij alles samengevat wat jij moet weten, voordat je een headset aanschaft.

Platform

Voordat je een Gaming headset nodig hebt is het belangrijk om te weten op welke platform je jouw headset gaat gebruiken. Gebruik je deze op een PC/laptop, smartphone of op een console zoals de Playstation 4 & Xbox? De meeste platformen gebruiken de welbekende 3,5 mm jack aansluitingen.

Windows Logo
ps4 logo
xbox logo

Geluid

Het geluid is natuurlijk waar het allemaal om gaat, iedereen wilt natuurlijk de beste game-ervaring. Ga hiervoor voor een headset die surround sound geluiden ondersteunt, hiermee ervaar je de game-play alsof jij er echt bent. Zo kun je de voetstappen en geluiden onderscheiden van links, rechts voor of achter je. De meeste moderne games ondersteunen virtual surround software, en hierdoor is een headset met deze optie een must. Daarom ondersteunt tegenwoordig ook bijna elke headset virtual surround sound.

Comfortabel

Naast goed geluid, wil je natuurlijk ook comfortabel kunnen gamen. Er zijn verschillende type oorkussens, namelijk over-ear en on-ear. Als je veel uren maakt tijdens het gamen, wil je ook niet dat je headset te zwaar is.

On ear VS Over ear
On-ear vs over-ear headset.

On-ear koptelefoons zijn compact en zitten op je oor. Deze headsets laten meer geluid door van de omgeving, doordat deze jouw oor niet compleet bedekken. On ear zijn door de compactheid wat beter te vervoeren, dan een over ear headset, alhoewel dit bij gaming headset vaak niet nodig is.

Qua comfort heeft de on-ear headset een plus en minpunt. Je zweet minder met on ear headsets dan met over ear headsets, minpunt is wel dat je last kunt krijgen van jouw oor als de oorkussens niet zacht zijn.

Over-ear koptelefoons isoleren jou in het algemeen beter van de buitenwereld, je krijgt minder geluid van de omgeving mee en meer van de game, video of muziek dat je luistert. De over ear headset is vaak wel wat comfortabeler, maar zorgt er ook voor dat je oren sneller warm worden. In tegenstelling tot de on-ear koptelefoons is deze koptelefoon door de grootte wat minder praktisch om mee te reizen.

Microfoon

Als teamspeler wil jij ook kunnen communiceren via discord, teamspeak of gewoon in-game, dan is het handig als je een noise cancelling microfoon hebt aan jouw gaming headset.

Tot slot kun je ook kiezen tussen een draadloze of bekabelde headset.

Bij draadloze headsets moet je ervoor zorgen dat het systeem (vaak draadloos via 2,4 Ghz of  Bluetooth) compatibel is met jouw console. Draadloze headsets zijn handig, omdat je vrij kunt bewegen en even weg kan achter de pc zonder moeite. Echter hebben draadloze headsets een accu, waardoor je deze steeds moet opladen.

Bekabelde headsets hoeven daarentegen niet opgeladen te worden.

[formidable id=3]

De waardering van www.mediakoning.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 2402 reviews.
Jouw winkelwagen